Highlights HD Barcelona - Valencia 5-1

duminică, 25 septembrie 2011

Barcelona – Atletico Madrid 5-0


Noul Atletico Madrid cu Falcao si Diego nu a avut replica pe Camp Nou: FC Barcelona a castigat cu 5-0 dupa hattrickul lui Messi

Cu Pique refacut dupa accidentare si cu o multime de probleme in compartimentul defensiv in debutul sezonului, te-ai fi putut astepta ca Pep Guardiola sa renunte pentru moment la experimentul 3-4-3, cel putin in fata noii echipe a lui Atletico Madrid, resuscitata prin transferurile lui Diego si mai ales Radamel Falcao. Guardiola pare insa sa aiba alte planuri in actualul sezon. Tot auzim spunandu-se ca o echipa de fotbal se construieste incepand cu o defensiva puternica, dar filozofia tehnicianului echipei blaugrana pare sa fie alta: nu conteaza daca primesti goluri, ci sa inscrii mai multe.

Guardiola nu s-a temut de Atletico, nici de hattrickul lui Falcao din etapa trecuta, si si-a asezat din nou echipa in sistemul 3-4-3. Nu doar Pique ci si Puyol au luat loc pe banca de rezerve, iar Barcelona a abordat derby-ul rundei fara vreun fundas central natural in primul unsprezece, lasand apararea in seama lui Dani Alves, Mascherano si Abidal. Nu a fost insa un meci pentru apararea blaugrana pentru ca Atletico nu a contat aproape deloc in atac, asa cum se tot intampla de o buna bucata de vreme la deplasarile pe Camp Nou. O minge cazuta pe transversala portii lui Valdes in minutul 4 a fost singura ocazie a vizitatorilor in prima repriza, completata cu 2-3 incursiuni ofensive in partea a doua cand meciul era deja decis.

Chiar daca a plouat abundent, a fost o seara magica pe Camp Nou. Guardiola promisese la conferinta de presa ca cei care vor veni la meci vor vedea spectacol si s-a tinut de cuvant. Pasele jucatorilor sai s-au conectat mai bine decat in alte meciuri, catalanii au avut in permanenta un plus de viteza fata de adversari si meciul a curs intr-un singur sens, spre o noua manita.

Balul golurilor a fost deschis de David Villa in minutul 9, servit perfect de Xavi cu o pasa magistrala. S-a facut 2-0 la capatul primul sfert de ora, cand mingea respinsa de portarul Courtois dupa sutul lui Messi l-a lovit pe Miranda si a intrat in poarta. Messi avea sa isi treaca in cont primul gol in minutul 26, dupa o patrundere solitara pornita de la linia de margine la care fundasii echipei vizitatoare nu au putut decat sa admire pasiv virtuozitatea celui mai bun jucator al lumii. Fabregas a fost aproape sa marcheze in minutul 41 in al cincilea meci consecutiv de campionat, dar mingea lobata superb de la mare distanta a cazut pe transversala.

Cu meciul castigat din prima jumatate de ora, Barcelona a scazut usor turatia in a doua repriza, dar asta nu i-a scutit de emotii pe vizitatori. Messi a fost din nou varful de lance al catalanilor si si-a completat hattrickul spre finalul meciului, punctand intai pentru 4-0 in minutul 78, pentru a inchide tabela in minutele de prelungiri dupa o combinatie cu David Villa.

Pentru catalani urmeaza deplasarea in Belarus pentru meciul de miercuri cu BATE Borisov din Liga Campionilor, apoi echipa lui Guardiola va incerca sa reinnoade sirul victoriilor si in deplasarile din campionat, duminica viitoare la Gijon, lanterna rosie inaintea actualei etape.

Sursa : http://fclub.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu