Highlights HD Barcelona - Valencia 5-1

sâmbătă, 10 septembrie 2011

Real Sociedad - FCBarcelona 2-2. Un mini dezastru care a costat-o 2 puncte pe Barca.


Anoeta pare a fi un teren blestemat pentru catalani. Putine victorii a inregistrat FC Barcelona pe stadionul lui Real Sociedad si nici in acest an nu a fost sa fie. Dupa un inceput perfect de joc, cu doua goluri marcate in primul sfert de ora, Barcelona a cedat in mod inexplicabil in repriza secunda si a terminat meciul in genunchi, aparand pe final un 2-2 care nu o ajuta prea mult. A lasat pe Anoeta doua puncte, dar l-a pierdut si pe Alexis Sanchez care a suferit o ruptura musculara si va lipsi cel putin o luna si jumatate.

Dupa o pauza internationala care a cauzat unora din jucatorii blaugrana deplasari lungi, Guardiola si-a permis o banca de rezerve de lux in detrimentul unui prim unsprezece curios, care cel putin in compartimentul defensiv a parut experimental, cu Fontas alaturi de Busquets. Totusi, indiferent de titulari, jocul Barcelonei este marca inregistrata: siruri lungi de pase, urmate subit de o verticalizare spre cel mai avansat jucator. Atat de multe verticalizari a avut Barcelona in primul sfert de ora al meciului de pe Anoeta si atat de buna a fost sincronizarea la pasa decisiva, ca i-a derutat total si pe fundasii basci dar si pe tusier. In imposibilitatea de a vedea reluarile televiziunii, publicul l-a acuzat zgomotos pe arbitru ca inchide ochii la pozitiile de ofsaid ale catalanilor dar semnalizarile au fost impotriva si nu in favoarea Barcelonei.

Miscarea permanenta a jucatorilor i-a adus in fata rand pe rand pe Fabregas, Thiago, Alexis, Pedro sau Xavi si golurile nu puteau lipsi. In minutul 10 Fabregas verticalizeaza in fata pentru Alexis Sanchez, chilianul retrimite in fata portii si Xavi indeplineste formalitatea pentru 1-0. Nu trece minutul si Xavi trece in postura de asistent pentru Fabregas, fostul tunar insista si dubleaza avantajul.

Dupa un sfert de ora de antrenament cu public pe Anoeta, Barcelona a scazut turatia si a permis gazdelor sa paseze, fara insa a-i crea emotii nedorite lui Valdes. Monotonia jocului a fost intrerupta doar de accidentarea aparent grava a lui Alexis Sanchez, care a parasit terenul pe targa in minutul 30 si a fost inlocuit cu Villa. Pana sa soseasca primele vesti despre accidentarea chilianului, Pedro a avut sansa golului 3 dupa assistul lui Fabregas dar lobul sau a fost insuficient.

Bascii au inceput decisi repriza secunda iar Valdes a avut emotii la sutul lui Agirretxe, trecut putin pe langa poarta. Barcelona si-a reluat jocul de pase si parea netulburata, dar au fost suficiente doua momente de ratacire ca sa arunce jocul in aer. In minutul 58, Xabi Prieto gaseste centrarea ideala si Agirretxe nu mai iarta, lovitura sa de cap semnaland revenirea celor de la Sociedad. La faza urmatoare David Villa comite o greseala de neinteles, intoarce mingea spre Valdes si gazdele profita, autorul golului fiind in cele din urma Griezmann dupa o faza care se putea incheia cu penalty pentru Sociedad si eliminare pentru Busquets care atinsese mingea cu mana.

Messi iesise la incalzire la 2-0, dar a intrat in teren la 2-2, in locul lui Thiago, nu pentru un final linistit ci trebuind sa repare gafele defensivei lui Busquets si Fontas. Degeaba se zbate insa Messi daca nu este toata echipa la fel de conectata la meci: pe fondul actiunilor ofensive ale Barcelonei, o neatentie a lui Valdes putea arunca rezultatul dincolo de penibil, portarul catalan fiind aproape sa ia gol la o minge returnata sportiv de oaspeti dupa o intrerupere a jocului. Cu Messi activ, Barcelona a apasat din nou pe acceleratie in cautarea golului victoriei, dar nici ultima mutare a lui Guardiola nu i-a fost de folos, cu Iniesta in locul lui Fontas. Aglomeratia mare din fata nu a produs goluri la poarta gazdelor, in schimb a iesit in evidenta fragilitatea defensivei catalane: Barcelona a terminat meciul aparandu-se, iar Dani Alves a salvat remiza cu o respingere in extremis in corner la centrarea lui Vela. 2-2 in deplasare la San Sebastian nu este un rezultat bun pentru Barcelona, totusi, in mod traditional, catalanii au terminat bine ultimele sezoane pe care le-au inceput cu astfel de sincope. Urmatorul meci aduce Milanul pe Camp Nou, prilej perfect de a spala impresia trista lasata astazi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu