Highlights HD Barcelona - Valencia 5-1

vineri, 2 septembrie 2011

Recordurile Barcelonei in era Guardiola




Succesul lui Guardiola depaseste numeroasele titluri castigate: 12 trofee depasindu-l pe Johan Cruyff (11) si devenind cel mai titrat antrenor al gruparii blaugrana.



Antrenorul echipei FC Barcelona, Josep Guardiola, a apreciat, vineri, după câştigarea Supercupei Europei în faţa celor de la FC Porto, că această formaţie catalană "va rămâne în istoria fotbalului", informează AFP.

"Aceşti jucători formează o generaţie unică, această echipă va rămâne în istoria clubului şi a fotbalului", a spus Guardiola pentru cotidianul El Mundo Deportivo.

Câştigând vineri Supercupa Europei, după ce pe 17 august au obţinut Supercupa Spaniei, în dauna celor de la Real Madrid, FC Barcelona a dus la 15 numărul de titluri continentale, un record în istoria cluburilor, depăşind astfel gruparea AC Milan, care avea 14 astfel de trofee.

"Sunt mulţumit de imaginea clubului. Aceşti jucători sunt competitori excepţionali, nu eşuează niciodată şi sunt extrem de încredere ", a mai spus Guardiola, care a stabilit şi el un nou record, cel de cel mai titrat antrenor al grupării catalane, cu 12 trofee, depăşindu-l pe Johan Cruyff (11).

Echipa FC Barcelona, deţinătoarea Ligii Campionilor, a câştigat al patrulea trofeu Supercupa Europei din istorie, învingând, vineri, la Monte Carlo, cu scorul de 2-0 (1-0), formaţia FC Porto, câştigătoarea Ligii Europa, la care fundaşul Cristian Săpunaru a fost integralist. Golurile echipei spaniole au fost reuşite de Messi '39 şi Fabregas '88.

Sursa: Mediafax

- Barcelona a ajuns la 76 de trofee, Real are 75

- Guardiola l-a depăşit pe Cruyff şi are 12 titluri

- Barça i-a depăşit şi pe italienii de la Milan la numărul de trofee europene: Barça are 15, Milan 14

- Barcelona depăşit şi recordul de prezenţe în Supercupa Europei: are opt prezenţe

Recorduri spaniole

- In 2009, echipa a castigat cele mai multe titluri, 6 : Cupa Spaniei, Campionatul Spaniei, Liga Campionilor, Supercupa Spaniei, Supercupa Europei si Campionatul Mondial al Cluburilor, reusind sa stabileasca un record mondial.

- Singura echipa spaniola care a reusit tripla: Campionatul, Cupa si Liga Campionilor, record consemnat in sezonul /09

- Cel mai mare numar de puncte si de goluri inscrise in prima parte a sezonului: 52 de puncte si 61 de goluri inscrise (17 victorii, un egal si o infrangere).

- Cele mai multe puncte reusite in istoria Campionatului spaniol: 99 in sezonul 2009/10 (record in toate campionatele europene).

- Cele mai multe victorii intr-o editie de campionat: 31 in 2009/10, acelasi numar precum Real Madrid in acelasi sezon.

- Cele mai multe victorii in deplasare intr-un sezon de Primera: 13 in 2008/09 (13 victorii, 3 egaluri si 3 infrangeri).

- Cele mai multe victorii consecutive in deplasare: intre 21 septembrie si 11 ianuarie 2009, echipa a castigat 13 meciuri consecutive in deplasare: 8 in Campionatul Spaniei (Sporting de Gijon, Espanyol, Athletic Club, Malaga, Recreativo, Sevilla, Villarreal si Osasuna), 3 in Liga Campionilor (Sahtior, Basel si Sporting Lisabona) si doua in Cupa Spaniei (Benidorm si Atlético de Madrid).

- Cea mai lunga serie de victorii in deplasare in drumul spre castigarea Campionatului Spaniei: 9 victorii reusite impotriva celor de la Sporting de Gijon, Espanyol, Athletic Club, Malaga, Recreativo, Sevilla, Villarreal, Osasuna si Racing, in sezonul 2008/09. Acest record a fost egalat in aceasta editie de campionat datorita victoriilor din deplasarile de la Racing de Santander, Atlético de Madrid, Athletic de Bilbao, Zaragoza, Getafe, Almería, Osasuna, Espanyol si Deportivo, serie care nu a luat inca sfarsit.

- Cel mai bun start de sezon in meciurile din deplasare: 9 victorii, obtinute impotriva celor de la Racing de Santander, Atlético de Madrid, Athletic de Bilbao, Zaragoza, Getafe, Almería, Osasuna, Espanyol si Deportivo, record stabilit in acest sezon, seria neluand inca sfarsit.

- Singura echipa care a castigat toate deplasarile din Campionatul Spaniei in prima parte a sezonului: impotriva celor de la Racing de Santander, Atlético de Madrid, Athletic de Bilbao, Zaragoza, Getafe, Almería, Osasuna, Espanyol si Deportivo, record stabilit de asemenea in aceasta editie.

- Cel mai mare numar de goluri inscrise in deplasare: 44 de goluri in sezonul 2008/09

- Cel mai bun golaveraj din istoria Campionatului Spaniol: +74 in 2009/10

- Cele mai multe victorii intr-un sezon: 45 de victorii din 59 de meciuri jucate, sezonul 2009/10

- Terminarea primei jumatati a sezonului fara a pierde vreun meci: 15 victorii si 4 egaluri in sezonul 2009/10

- Cel mai mare numar de goluri inscrise intr-o deplasare in Campionatul Spaniei: UD Las Palmas 0 – FC Barcelona 8 (25/10/1959) si UD Almería 0 FC Barcelona 8 (11/20/2010).

Recorduri ale clubului

- Cel mai mare numar de goluri inscrise intr-o editie de campionat: 105 goluri in 38 de meciuri, record stabilit in sezonul 2008/2009.Cel mai mare numar inscris vreodata intr-o editie de campionat este detinut de Real Madrid care a reusit sa inscrie 107 goluri in sezonul 1989/90.

- Cea mai lunga perioada fara infrangere in campionat: primele 21 de meciuri ale sezonului 2009/10 cand echipa a reusit sa castige 17 meciuri si sa remizeze in alte 4. Recordul absolut este detinut de Real Sociedad cu 32 de meciuri, record stabilit in sezonul 1979/80.

Alte recorduri

- Cea mai lunga perioada in decursul unui sezon in care Barcelona nu a esuat sa inscrie: 34 de meciuri in sezonul 2009/2010 (27 in Campionatul Spaniei, 5 in Liga Campionilor si 2 la Campionatul Mondial al Cluburilor).

- Cea mai lunga perioada de meciuri oficiale fara infrangere : 28 de meciuri in sezonul 2010/11, sezon in care echipa a reusit 23 de victorii si 5 egaluri, 17 meciuri in Campionatul Spaniei, 5 in Cupa Spaniei si 6 in Liga Campionilor.

- Cele mai multe meciuri fara gol primit: 31 in sezonul 2009/10 (20 in Campionatul Spaniei, 6 in Liga Campionilor, 1 in Supercupa Spaniei si 1 in Supercupa Europei.


Articol redactat de Adi Iacob .... sursa www.fclub.ro

Un comentariu: